Internațional

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko, într-o vizită în China, pentru a doua oară în acest an

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko efectuează o vizită la Beijing, pentru discuții cu liderul chinez Xi Jinping, a anunțat duminică presa de stat din Belarus, aceasta fiind cea de-a doua deplasare în China a aliatului apropiat al președintelui rus Vladimir Putin în acest an, informează Agerpres cu referire la Reuters și AFP.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Lukașenko, care, potrivit presei de stat chineze, a fost întâmpinat cu salve de tun și onoruri militare în timpul vizitei sale oficiale din 28 februarie - 2 martie a.c., efectuează de această dată o "vizită de lucru", în zilele de sâmbătă și luni, a relatat agenția de stat BelTA.

„Negocieri între șeful statului belarus și președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, vor avea loc la Beijing”, a precizat BelTA, citând serviciul de presă al lui Lukașenko.

*„Pe agenda vizitei figurează probleme legate de comerț, economie, investiții și cooperare internațională”", conform acestei media belaruse.

China menține legături strânse cu Rusia și nu a condamnat niciodată invazia acesteia în Ucraina, dar Beijingul a devenit vocal la începutul acestui an, făcând apel la pace în condițiile în care conflictul ucrainean se prelungește.

Citește mai mult