Politic

Noul Consiliu Municipal Chișinău se întrunește în prima ședință pe 7 decembrie

În ședința de duminică, CEC a stabilit pentru data de 6 decembrie 2023, ora 10:00, convocarea în prima ședință a consilierilor din consiliul raional Ungheni, iar pe 7 decembrie 2023, începând cu ora 12:00, a aleșilor locali din Consiliul municipal Chișinău.

În aceeași ședință, membrii CEC au luat act de cererea de retragere a împuternicirilor reprezentantului Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” în Comisia Electorală Centrală, Vadim Filipov, recent confirmat de Parlamentul Republicii Moldova în funcția de membru al CEC.

Alte hotărâri aprobate în ședința de astăzi a Comisiei, se referă la atribuirea mandatelor de consilier în mai multe consilii locale din țară. Acestea vizează ridicarea, în baza cererilor de demisie, a mandatelor de aleși locali și atribuirea mandatelor candidaților supleanți. Legislația în vigoare stabilește că alesul local care se află în situații de incompatibilitate prevăzute de cadrul legal, demisionează din funcția incompatibilă cu mandatul deținut sau își depune mandatul în termen de 30 de zile de la apariția incompatibilității.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult