Social

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum de înțelegere în domeniul agriculturii. Acesta are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între țara noastră și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), documentul semnat prevede schimbul de cunoștințe și experiență în mai multe aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

„Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar”, precizează sursa citată.

Colaborarea dintre cele două țări va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminare, ateliere și conferințe.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Citește mai mult