Social

Aprobat de Parlament: Localitatea Stăuceni devine oraș

Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană.

Deputata Larisa Voloh, președinta Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, susține că obținerea de către comuna Stăuceni a statutului de oraș este justificată de potențialul economic și demografic al localității și este necesară în vederea asigurării bunăstării locuitorilor acesteia.

De menționat că în componența comunei intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023, numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori.

La scurt timp după aprobarea acestui proiect de lege, primarul de Stăuceni, Alexandru Vornicu, a declarat că obținerea statutului de oraș îi motivează pe locuitori să contribuie la dezvoltarea comunității.

Citește mai mult