Social

Captură de droguri în valoare de două milioane de lei. Doi cetățeni ucraineni reținuți la Chișinău

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații anunță o captură de droguri în valoare de aproape 2 milioane de lei și reținerea a doi cetățeni ai Ucrainei la Chișinău.

Potrivit informațiilor obținute din dosarul penal, cei doi suspecți, un bărbat și o femeie în vârstă de 23 și, respectiv, 25 de ani, au fost implicați într-un grup criminal organizat, unde ar fi fost curieri de droguri. Conform investigațiilor, aceștia ar fi fost transportați din Ucraina în Republica Moldova de liderul grupului, care administra un magazin de droguri pe o aplicație de mesagerie.

Ajungând în Moldova, cei doi ar fi închiriat un apartament la Chișinău, folosit drept spațiu de depozitare a substanțelor interzise, aduse ilegal din Ucraina de către un alt membru al grupului infracțional. Ulterior, cei doi ar fi distribuit cantități mai mici de droguri către clienții care comandau prin intermediul magazinului online.

În timpul perchezițiilor efectuate, autoritățile au confiscat muguri de marijuana, amfetamină și PVP. Ancheta în acest caz continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracțional și aducerea acestora în fața justiției.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult