Social

Schemă de contrabandă cu piese auto și mașini de lux din UE și Marea Britanie, deconspirată

Încă un grup infracțional, care ar fi adus mașini de lux și piese auto prin contrabandă în Republica Moldova, din Uniunea Europeană și Marea Britanie, a fost destructurat. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că valoarea bunurilor ajunge la circa 14 milioane de lei.

border.gov.md
Sursa: border.gov.md

Datele preliminare arată că membrii grupului infracțional ar fi în contact cu alți patru bărbați, percheziționați la începutul lunii într-un dosar de contrabandă cu piese auto, aduse din UE și Marea Britanie. Recent, în privința ultimilor, procurorii PCCOCS au formulat și le-au prezentat învinuirile pentru contrabandă.

Sursa citată precizează că, în timpul perchezițiilor, care au avut loc în afara capitalei, au fost ridicate peste 100 de mașini în proces de dezasamblare, cu semnele de marcaj radiate artizanal, unele din ele fiind date în urmărire de autoritățile naționale și Interpol. De asemenea, peste zece mașini nu figurează ca introduse și înregistrate în R. Moldova. Suplimentar, au fost ridicate și numere de înmatriculare ale automobilelor din diferite țări, precum și un număr impunător de piese, de diferite categorii.

De la domiciliile persoanelor suspecte au fost ridicați 15.000 de euro și 140.000 de lei, care ar proveni din activitatea ilegală. De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile, acte de proprietate ale unui număr mare de imobile și loturi de pământ din suburbiile capitalei.

Bănuit este un tânăr în vârstă de peste 30 de ani, originar din sudul țării. Oamenii legii anunță că acesta ar fi acționat în complicitate cu alți doi tineri, cu vârsta de peste 20 de ani.

PCCOCS precizează că atât mașinile în proces de dezasamblare, cât și cele care urmau să fie dezasamblate, piesele de schimb și banii găsiți au fost ridicate în calitate de probe ale dosarului penal.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult