Social

Ministrul Finanțelor: În viitorul apropiat vom avea un nou director la Serviciul Vamal

Serviciul Vamal din Republica Moldova ar putea avea în curând un nou șef. Cel puțin asta declară ministrul Finanțelor, Petru Rotaru. El susține că puțini candidați și-au manifestat până acum interesul de a ocupa fotoliul de șef la vamă. Potrivit oficialului, funcția ar fi neatractivă, inclusiv din cauza riscurilor.

customs.gov.md
Sursa: customs.gov.md

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea acest director la vamă. Este o poziție destul de atractivă, dar este foarte complicată. Dacă cineva o să-și piardă iluzii că Serviciul Fiscal, Serviciul Vamal sau Ministerul Finanțelor sunt instituții unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, domenii destul de complicate, sunt domenii care asigură securitatea economică a țării”, a precizat ministrul Finanțelor.

În context, Petru Rotaru a îndemnat doritorii să depună dosarele pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia pe 4 aprilie, după perchezițiile de la Aeroportul Internațional Chișinău, într-un dosar de corupție. În urma verificărilor, trei inspectori vamali au fost reținuți, ulterior la solicitarea procurorilor au primit mandate de arestare. Alți patru sunt cercetați în stare de libertate.

Precizăm că Viorel Doagă a fost numit șef interimar la Serviciul Vamal, o decizie în acest sens fiind aprobată în cadrul ședinței de Guvern din 10 aprilie.

Citește mai mult