Social

Republica Moldova va avea acces la Fondul social european

Republica Moldova a semnat cu Uniunea Europeană Acordul care prevede participarea țării noastre la componenta privind ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului social european (FSE+). Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, este pentru prima dată în istorie când Moldova va avea acces la aceste fonduri și va putea beneficia de mai multe resurse financiare pentru implementarea reformelor.

Potrivit sursei citate, prin participarea la programul EaSI, Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar și tehnic pentru implementarea politicilor de ocupare a forței de muncă, incluziune socială și reducere a sărăciei.

„Este un pas extrem de important pentru parcursul european al Republicii Moldova și pentru continuarea reformelor începute, în special în domeniul ocupării forței de muncă și inspecției muncii. Continuăm să muncim pentru a aduce Europa la noi acasă. Ne dorim să aducem o schimbare pozitivă în viața cetățenilor noștri, oferindu-le acces la locuri de muncă decente și la servicii sociale de calitate”, a menționat Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Acordul semnat va permite Republicii Moldova să participe activ la diverse inițiative și proiecte europene, menite să sprijine reformele în domeniul muncii și protecției sociale.

„Acesta va facilita, de asemenea, schimbul de bune practici și experiențe cu alte state membre ale Uniunii Europene, contribuind astfel la dezvoltarea unor politici eficiente și durabile. Ministerul Muncii și Protecției Sociale își reafirmă angajamentul de a promova incluziunea socială, de a îmbunătăți condițiile de muncă și de a crea oportunități egale pentru toți cetățenii”, se arată în comunicatul ministerului.

Amintim că, astăzi, la Bruxelles a fost semnat și Parteneriatul în domeniul de Securitate și Apărare Republica Moldova-UE.

Citește mai mult