Economic

Prim-ministrul, în discuții cu reprezentanți de la 19 companii chineze: „R. Moldova, oportunitate pentru investitori”

Beneficiile de a investi în Republica Moldova și domeniile cu cel mai mare potențial de dezvoltare au fost printre subiectele discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții de la 19 companii chineze, care au participat, la Chișinău, la Forumul de Cooperare în Investiții China - Republica Moldova.

gov.md
Sursa: gov.md

Participanții la forum sunt din domenii precum: infrastructură, energie regenerabilă, agricultură, finanțe, logistică internațională și construcții. Potrivit Guvernului, participanții au avut ocazia să adreseze mai multe întrebări și să discute cu reprezentanții instituțiilor naționale de la Agenția de Investiții și Ministerul Energiei.

„Republica Moldova reprezintă o oportunitate bună pentru investitori. Guvernul proeuropean oferă pentru toți oamenii de afaceri un mediu confortabil și sigur, fără birocrație sau alte obstacole”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri, Dorin Recean.

Șeful Executivului s-a referit și la interesul țării noastre de a reduce decalajul din balanța comercială moldo-chineză, prin diversificarea și creșterea volumelor de produse moldovenești exportate pe piața chineză.

„Producătorii noștri sunt interesați să exporte vin, fructe proaspete și uscate, uleiuri, nuci, alimente pentru copii și multe alte produse în China”, a specificat premierul Dorin Recean.

Forumul de Cooperare în Investiții China - Republica Moldova s-a desfășurat în perioada 6-7 iunie, fiind organizat de Camera de Comerț și Industrie și Ambasada Republicii Populare Chineze.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult