Social

Autoritatea Aeronautică Civilă, precizare cu privire la avionul cu moldoveni nevoit să aterizeze de urgență la București

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a venit cu o reacție, după ce în spațiul public au fost distribuite informații potrivit cărora Chișinăul ar fi refuzat aterizarea unui avion care venea de la Moscova la Chișinău, cu escală prin Erevan. Autoritatea susține că operatorul aerian nu ar fi respectat un șir de reglementări naționale.

AAC precizează că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea cu privire la orice modificare a orarului de zbor și la zborurile adiționale, pentru a obține aprobarea prealabilă necesară.

„În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste cerințe nu au fost respectate. Operatorul nu a notificat AAC despre modificările de orar cu trei zile în prealabil, după cum prevede legislația. Ca urmare, acest zbor nu a primit aprobarea necesară”, precizează AAC.

În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă a reiterat necesitatea respectării reglementărilor naționale de către operatorii aerieni.

Precizăm că deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei fugarului Ilan Șor, a scris pe rețelele de socializare că Chișinăul ar fi refuzat să permită aterizarea avionului de pe cursa Erevan-Chișinău, la bordul căruia se aflau aproximativ 170 de pasageri, marea majoritate cetățeni ai Republicii Moldova, din motive politice. În consecință, aeronava a aterizat de urgență la București.

Între timp, presa de peste Prut a scris că Serviciul Român de Informații (SRI) a intervenit „de urgență” pe Aeroportul Otopeni, după ce la bordul aeronavei s-a iscat un scandal și au fost făcute apeluri, inclusiv cu amenințare cu bombă. Detalii – AICI.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult