Sport

Echipa națională a Franței a debutat cu o victorie chinuită la EURO 2024 (rezumat)

În cel de-al doilea meci al grupei D, la Dusseldorf, "cocoșii galici" au învins reprezentativa Austriei cu scorul minim de 1:0. Discipolii lui Didier Deschamps a început mai bine partida și deja în minutul 8 și-au creat prima ocazie de a înscrie.

uefa.com
Sursa: uefa.com

Căpitanul echipei Franței, Kylian Mbappe, a șutat la colțul scurt din interiorul careului de pedeapsă, dar balonul a fost respins în corner.

"Cocoșii galici" au reușit să înscrie până la pauză, însă nu a făcut-o Mbappe. În minutul 38, la o centrare a starului francez, austriacul Maximilian Wober a deviat balonul în poarta echipei sale.

După pauză francezii și-ar fi putut dubla avantajul prin același Mbappe. Atacantul a scăpat singur cu portarul advers, dar a ratat incredibil, trimițând puțin "pe lângă" și punându-și mâinile în cap.

Peste un sfert de oră, și Marcus Thuram a avut o mare ocazie de a înscrie. Acesta a șutat de pe linia careului mic, dar portarul Pentz a intervenit salvator.

Pe final, Kylian Mbappe a fost nevoit să părăsească terenul, acuzând o accidentare la nas. Starul francez a fost înlocuit cu Oliver Giroud.

Franța va juca următorul meci la EURO-2024 cu reprezentativa Țărilor de Jos, iar Austria se va confrunta cu Polonia.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult