Regional

Comrat // În Piața Victoria din oraș a fost organizat un bal de absolvire

Peste 500 de absolvenți de licee din Găgăuzia au strălucit la balul de absolvire organizat cu fast în Piața Victoriei din Comrat. Evenimentul anual a reunit viitorii studenți din toate localitățile din regiune. Absolvenții, plini de entuziasm și planuri ambițioase, spun că privesc cu optimism spre viitor și își amintesc cu drag de momentele din anii de școală.

Emoționați și nostalgici, absolvenții spun că sunt pregătiți să facă primii pași într-o nouă etapă importantă din viața lor.

Am așteptat cu nerăbdare acest moment, eram foarte îngrijorați de rezultatele obținute la examene. Pentru fiecare dintre noi este plăcut și valoros faptul că suntem cu toții adunați aici și ne putem întâlni pentru ultima dată cu prietenii noștri de școală, cei cu care am participat la diferite olimpiade, concursuri și evenimente”, a spus Olga Econom, absolventă.

12 ani am învățat în Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" și acum mai vreau să îmi continui studiile la Chișinău, să fac o carieră în pedagogie”, a declarat Francesca Carp.

Mai am de sărbătorit absolvirea și sunt liber pentru două luni. Apoi trebuie să merg la universitate și să studiez acolo încă patru ani”, susține Alexei Furtuna.

Sper că ne vom întâlni din când în când, pentru că nu vreau să pierd legătura cu cei cu care am trăit cel puțin trei ani”, a menționat Cristina Bolgar.

Emoționați au fost și profesorii.

Este a cincea promoție de absolvenți. Tuturor le doresc pace, sănătate, noroc. Ca toate visele și dorințele lor să devină realitate. Le doresc tuturor adulților mei deja, copiilor din clasa a 12 „A", să aibă astăzi o mulțime de emoții pozitive”, a afirmat Olga Mardari, profesoară.

Este prima mea promoție, mă bucur împreună cu copiii. Le doresc sănătate, să fie curajoși și deciși în atingerea scopurilor lor”, a relatat Svetlana Zlatovcena, profesoară.

Balul de absolvire se sărbătorește la nivel regional și este organizat de Direcția Educație a Autonomiei găgăuze.

Componenta principală a succesului este să credeți în voi înșivă, în posibilitățile voastre nelimitate. Astăzi, uitându-mă la fețele voastre, sunt sigură că veți obține cu siguranță un mare succes, pentru că voi creșteți mai repede decât noi, gândiți diferit, priviți viața într-un mod nou, știți multe lucruri mai bine decât noi, deci cu siguranță veți reuși”, a conchis șefa Direcției Educație, Natalia Cristeva.

După ceremonia festivă, balul a culminat cu un concert.

Citește mai mult