Starea unui pasaj subteran din capitală, motiv de replici între consilierii PAS și primarul Ion Ceban

Starea pasajului subteran de pe strada Ciuflea din Chișinău după reparație a devenit motiv de dispută între consilierii municipali PAS și edilul urbei. Aleșii locali spun că, la mai puțin de doi ani de la reabilitarea subteranei pietonale, pereții au început să dea semne vizibile de degradare. Consilierul PAS Ion Melnic a mers la fața locului și a dat jos plăcile de teracotă de pe pereții pasajului. La rândul ei, Primăria a depus o plângere la poliție pentru vandalizarea bunului public.
Tot luni, consilierul Ion Melnic s-a filmat într-un alt pasaj subteran de la intersecția bulevardului Dacia cu strada Teilor din sectorul Botanica al capitalei.

Acțiunile consilierului municipal au fost criticate de responsabilii de la primărie, care au cerut intervenția oamenilor legii.
„Un circ ieftin și niște acțiuni care întrec nu doar limita bunului-simț, dar probabil întrec și albia legii. Pot să vă spun că primăria și pretura sectorului Centru mereu au lucrat, lucrează și au să lucreze în continuare, iar despre video - e competența colegilor domnului Bolocan și după asta a poliției”, afirmă pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu.
„Noi vedem că în decurs de o săptămână în foarte multe sectoare, foarte multe activități pe de o parte show, pe altă parte de a compromite activitatea primăriei. Vă rog să fiți prudenți unde putem și unde nu putem să instalăm camere, să colaborăm cu agenții economici, iar din acel video mi se pare că totul este clar”, a declarat primarul Ion Ceban.
Chiar dacă salută încercarea administrației locale de a schimba orașul la față, locuitorii sunt nemulțumiți de calitatea lucrărilor. Aceștia ar vrea reparații durabile, nu lucrări în grabă, doar pentru rapoarte publice.
Nu au lucrat corect, nu au fost stăruitori, nu și-au dat interesul deplin ca să facă lucrul.
Eu nu sunt constructor, nu pot să vă dau detalii tehnice despre asta, se vede de departe, cade, nu la mult timp după ce au fost instalate.
Aș vrea în oraș să fie ordine, să fie totul la locul său. Consider o mică scăpare, deoarece nu au calculat corespunzător, poate pur întâmplător nu au dus până la capăt acest moment.
Nu a fost făcută foarte bine. Acum, dacă sincer, totul se face așa, începând de la automobile și terminând cu construcțiile.
Probabil că este o eroare în tehnologia de construcție, ar trebui să aibă un termen de garanție de ani întregi. Noi am văzut și în Europa, sute de ani ține.
În Chișinău sunt funcționale 21 de pasaje subterane, o parte dintre ele fiind reabilitată în ultimii ani.
