Regional

A doua zi de Crăciun cu bucate tradiționale și colinde la o pensiune din Orhei

A doua zi de Crăciun a fost pentru mulți o zi de odihnă și relaxare. Chiar dacă pensiunile nu au fost la fel de pline ca în ziua de Crăciun, acestea s-au pregătit din timp pentru a-și întâmpina oaspeții. O pensiune din Orhei și-a primit vizitatorii cu bucate tradiționale, colinde și o atmosferă caldă. Gazdele spun că sunt deja în toiul pregătirilor pentru următoarele sărbători de iarnă.

Oaspeții sunt întâmpinați la o pensiune din Orheiul Vechi cu colinde, voie bună și ospitalitate aleasă.

„Am venit cu soția, cu copilul. Avem o tradiție, în fiecare an, deja al treilea an venim de sărbători aici. Ne place, deoarece, pe de o parte susținem turismul local, pe de altă parte să arătăm copilului tradițiile, obiceiurile”, a spus Constantin Mâță, vizitator.

„Venim aici foarte des și pe parcursul anului, deoarece aici suntem mai aproape de tradiții și de valorile autentice ale poporului nostru”, a menționat Cristina Mâță, vizitatoare.

Gospodinele gătesc zi de zi bucate tradiționale alese, pentru a-și întâmpina oaspeții cu mese îmbelșugate.

Sarmalele și friptura de miel cu mămăligă sunt doar câteva dintre bucatele cu care sunt întâmpinați oaspeții acestei pensiuni. Preparatele sunt gătite cu multă grijă de gospodinele locului, la foc sau în cuptor tradițional, păstrând gustul autentic al bucătăriei de casă.

„Gătesc borș scăzut, am pus varză pe fundul ceaunului, am undat carnea și adăugăm morcov, ceapă. Pregătim friptură de miel, tot așa prăjim carnea”.

Plăcintele se numără, de asemenea, printre bucatele cele mai solicitate de către oaspeți.

„Pregătim plăcintele cu brânză, varză, cartofi. Cele mai solicitate sunt cu brânză, dar varza și cartoful la fel. Este varză murată făcută de noi. Le punem la cuptor, acum suntem în proces”, a spus Stela Cecan, ajutor de bucătar.

Administratorii pensiunii afirmă că, după pandemie, numărul vizitatorilor a crescut mult.

„Avem oferta pentru două nopți de cazare, pentru un cuplu cu mic dejun inclus, acces la Spa, patru mii de lei pentru două nopți și deja este cina sau prânzul, este la carte. Avem care vin să vadă Orheiul Vechi și atunci când intră să ia masa întreabă dacă sunt cazări. De obicei, se fac rezervările din timp”, a declarat administratoarea pensiunii, Olesea Cojocaru.

Cei mai mulți turiști care au ales să viziteze anul acesta pensiunea sunt din Republica Moldova, Polonia, România, Olanda.

CITIȚI ȘI:

Marina Negară

Marina Negară

Autor

Citește mai mult